Tätä ihmisen hiilenkiertoa, mitä itsekin läheltä seuraan, miettiessäni älysin että ihminenhän on käytännössä hiilidioksidinielu. Useimmat meistä kun painavat kuollessaan enemmän kuin syntyessään.

Kun hetken kehittelin tätä johtoteemaa, niin totesin että saavatpa kerrankin ylipainoiset kunniaa; heitä kun näinä laihuuden ihannoinnin aikoina tavataan vain syyllistää. Mitä painavampana kuolet, niin sen suurempi hiilinielu olet! Näin on näkkileipä.

Tässä tulee tietenkin muistaa, että hiilinielun toimiminen edellyttää perinteistä hautaamista. Krematorioon kärräys romuttaa hetkessä koko elämänikäisen hyvän työn (so. lihomisen). Jos Petkunperä olisi ilmastonmuutoksesta huolestunut ja vastuullinen -ja mitäpä muutakaan Petkunperältä voisi odottaakaan- valtiovarainmisteri, niin voimaan saatettaisiin niin korkea haittavero polttohautaukselle, että toimenpide jäisi vain rikkaitten huviksi (jotka muuten tilastojen valossa lienevät laihempiakin).

Nuorena ei kannata lihoa, ainakaan jos aikoo elää vanhaksi, sillä suuremman massan rahtaaminen kodin-päiväkodin-koulun-työpaikan-etc välillä vie kohtuuttomasti enemmän energiaa ja näin kiihdyttää ilmastonmuutosta. Elämänsä ehtoopuolella oleville Petkunperä kuitenkin suosittaa kunnon lihotuskuuria: sinne asti kun on kärvistellyt salaatilla, niin voikin alkaa nautiskelemaan rasvan tuhdittamasta kunnon ruoasta!

t Petkunperä