Petkunperä seuraili tässä päivänä parina työkolleegaa (miespuoleista), joka on olevinaan niin sporttinen, niin sporttinen. Käy kuntosalilla ahkerasti, laskettelee jne.

Mutta tämä kuntoihmeemme käyttää hissiä joka välissä. Jos matkaa on yli kerrosväli, niin alaskin päin. Kuntosalille hän luonnollisesti pöräyttää isolla maasturillaan, mutta jätettäköön tuo maasturipuoli toiseen kertaan ja vaikka muille. Petkunperä ei urheilusta ymmärrä höläsen pöläystä, mutta väkisin tulee mielee, että eikö sitä hyötyliikuntaakin voisi harrastaa. Eikö? Käyttää vaikka niitä omia jalkojaan ja jättää sitten siellä punttisalilla se kuntopyörän pyöritys pois. Petkunperä ei ole ko. atleetin kanssa kuntosalilla käynyt, mutta veikkaus on että sinnekin hän menee hissillä (tietäen että paikka ei ole katu/autotalli-tasossa) ja tunnollisena urheilijana hän varmasti suorittaa kunnon lämmittelyn kuntopyörää polkemalla.

Toimistoympäristössä Petkunperä ei ole voinut olla observoimatta tuota hissin käyttöä muutenkin. Hämmästyttävän paljon ihmiset liikkuvat naurettavaa kerroksen-parin väliä hissillä.

Linkkaus ilmastonmuutokseen on löyhä, mutta energiansäästöähän se olisi tämäkin. Vaikka kaikki inhimillinen aktiviteettikin niitä hiilidioksidipäästöjä kasvattaa, niin vähemmän kuitenkin kuin se hissi.

t Petkunperä